Pharmacy Analytics Tips

Για να σας διευκολύνουμε στην αξιοποίηση του Pharmacy Analytics, θα σας στέλνουμε τακτικά με email, σύντομες συμβουλές χρήσης οι οποίες θα επικεντρώνονται στην πρακτική εφαρμογή του στην εργασία σας. Οι συμβουλές αυτές θα συγκεντρώνονται στην παρούσα σελίδα για να μπορείτε εύκολα να ανατρέχετε σε αυτές.

Η πρόσβαση στο Pharmacy Analytics μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  1. Mέσα από το πρόγραμμα φαρμακείου σας (ο εύκολος τρόπος) ή
  2. Mέσα από τον περιηγητή σας (θα χρειαστείτε τους κωδικούς σας – επικοινωνήστε μαζί μας εάν τους έχετε ξεχάσει)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από το Pharmacy Analytics είναι βασισμένες σε στοιχεία τα οποία λάβαμε από το φαρμακείο σας, καθώς και άλλα συμβεβλημένα φαρμακεία.


Σύντομες συμβουλές χρήσης

Tip 1: Ποια είναι η επίδοση του φαρμακείου σας σε σχέση με άλλα φαρμακεία της περιοχής;

Το Pharmacy Analytics σας παρέχει μοναδική εικόνα της επίδοσης του φαρμακείου σας, σε σχέση με άλλα φαρμακεία, σε εθνικό, περιφερειακό και περιοχικό επίπεδο.

Για παράδειγμα, η Ενότητα 5 συγκρίνει τον όγκο των σκευασμάτων που πουλήσατε με την αξία τους, ανά κατηγορία προϊόντος, σε σχέση με άλλα φαρμακεία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να κατανοήσετε ποιες κατηγορίες προϊόντων είναι πιο προσοδοφόρες αλλά και το εκτιμώμενο μείγμα προϊόντων που πωλούν τα άλλα φαρμακεία.

AnalyticsTip1

Tip 2: Το φαρμακείο σας και οι βραχυπρόθεσμες τάσεις

Αν και τα περισσότερα διαγράμματα ενημερώνονται μηνιαία, η ενότητα 2, “Eβδομαδιαία τάση πωλήσεων φαρμάκων σε όγκο και αξία”, όπως υποδηλώνει η ονομασία, ενημερώνεται κάθε εβδομάδα!

Αυτό σημαίνει ότι αν επισκέπτεστε τo Analytics κάθε Δευτέρα, μπορείτε να έχετε, επιπλεόν της μηνιαίας, βραχυπρόθεσμη εικόνα της πορείας του φαρμακείου σας και να βλέπετε έγκαιρα την ανάπτυξη πιθανών τάσεων σε τρία περιοχικά επίπεδα.

AnalyticsTip2

 

Tip 3: Το φαρμακείο σας και οι βραχυπρόθεσμες τάσεις

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε τόσα πολλά καλά σχόλια για το Pharmacy Analytics καθώς και τις προτάσεις σας για να το κάνουμε ακόμα πιο χρήσιμο.

Σήμερα επισημαίνουμε δύο πρόσφατες αλλαγές οι οποίες βασίζονται σε δικές σας προτάσεις.

  • Για να κάνουμε τα διαγράμματα πιο ευανάγνωστα, προσθέσαμε αριθμούς πάνω στις μπάρες των γραφημάτων. Τώρα έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα.
  • Για να ανταποκρίνονται καλύτερα στην εργασία σας, από την Τρίτη 19 Ιουλίου, τα εβδομαδιαία διαγράμματα του Τμήματος 2 θα ενημερώνονται κάθε Τρίτη.

Για να δείτε περισσότερες αναλύσεις, επισκεφθείτε το Pharmacy Analytics μέσα από το πρόγραμμα φαρμακείου σας.

 

Tip 4: Επειδή μας το ζητήσατε: Νούμερα στις μπάρες και νέα μέρα ενημέρωσης των διαγραμμάτων

Είτε η αποστολή των δεδομένων σας γίνεται τακτικά είτε παρουσιάζει διακοπές, τώρα το γνωρίζετε. Προσθέσαμε στο Pharmacy Analytics έναν δείκτη παρακολούθησης της συχνότητας αποστολής των δεδομένων για να είστε σίγουροι ότι η υπηρεσία σας λειτουργεί κανονικά ή για να σας προειδοποιεί για ενδεχόμενο πρόβλημα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες παρουσιάζεται κενό στην αποστολή δεδομένων είναι απολύτως φυσιολογικές και συμβαίνουν όταν το φαρμακείο παραμένει κλειστό για κάποιες μέρες, για παράδειγμα, κατά την περίοδο διακοπών. Κάποιες φορές όμως, μια παρατεταμένη διακοπή στην αποστολή δεδομένων μπορεί να υποδεικνύει κάποιο τεχνικό πρόβλημα και να χρειάζεται παρέμβαση για την επίλυση του.

Τα τρία επίπεδα κατάστασης είναι:

Τακτική λήψη δεδομένων
Δεν υπάρχουν διακοπές στην αποστολή δεδομένων, η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά.

Κενό στη λήψη δεδομένων μεγαλύτερο των 5 ημερών
Υπάρχει κενό στην αποστολή δεδομένων, κάτι που συνήθως δεν είναι πρόβλημα εάν το φαρμακείο παρέμεινε κλειστό για κάποιες μέρες. Εντούτοις σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση ότι κάτι πρέπει να διορθωθεί.

Κενό στη λήψη δεδομένων μεγαλύτερο των 30 ημερών
Υπάρχει σημαντικό κενό στην αποστολή σας και χρειάζεται παρέμβαση. Ίσως αγοράσατε καινούριο υπολογιστή ή ίσως να εγκαταστήσατε νέα έκδοση των Windows και ξεχάσατε να εισάγετε τους κωδικούς σας.

Από την πλευρά μας συνεργαζόμαστε στενά με το πρόγραμμά σας προκειμένου η υπηρεσία να λειτουργεί ανελλιπώς. Με τη βοήθεια του νέου δείκτη, σε περίπτωση που διαπιστώσετε πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επισπεύσουμε τη διόρθωσή του.

 

Tip 5: Ωριαία επίδοση του φαρμακείου – Περισσότερη στόχευση στη λήψη αποφάσεων

Γνωρίζετε αν οι αποφάσεις επέκτασης ωραρίου που έχετε λάβει ή που σκέφτεστε να λάβετε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση; Η ενότητα 3 του Pharmacy Analytics σας βοηθάει ακριβώς σε αυτό, παρέχοντας πληροφορίες αναφορικά με την κίνηση του φαρμακείου σε όγκο και σε αξία καθώς και τη μέση τιμή πώλησης φαρμάκων ανά ωριαία ζώνη.

Ακόμα, οι εν λόγω πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε καλύτερα τις ανάγκες σας σε προσωπικό ή να σας οδηγήσουν στη λήψη άλλων αποφάσεων ενίσχυσης της κίνησης του φαρμακείου σε συγκεκριμένες ώρες βάσει των περιθωρίων ανάπτυξης που παρουσιάζουν τα συγκριτικά στοιχεία της περιοχής σας.